holograme coperta nr1 MIC holograme coperta nr2  holograme coperta nr3  holograme coperta nr4  holograme coperta nr5  holograme 6 coperta  holograme vii 2018  holograme 8 cop mic

Un grup de 9 elevi de la liceul nostru au participat la Proiectul educațional "Comori din lada bunicii", organizat de Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

 

Grupul folcloric MIORIŢA a fost înfiinţat în urmă cu aproximativ 10 ani de către domnii profesori Viorel şi Lia Moldovan, având sprijinul permanent al d-lui Alexandru Pugna. 
Începând cu anul 2009, grupul a fost coordonat de doamna profesoară Mihaela Retegan, urmând ca din 2012 să i se alăture şi domnul profesor Grigore Bolbos. 
De-a lungul timpului, grupul a participat la numeroase concursuri şi festivaluri, fiind apreciat pentru autenticitatea, originalitatea, vechimea colindelor şi a portului popular.
De asemenea, au fost puse în scenă şi obiceiuri vechi, cum ar fi ritualul de nuntă, grupul fiind apreciat pentru modul în care au fost scoase în evidenţă toate detaliile acestui obicei.